Veel mensen nemen hun woning eens in de zoveel jaar onder handen. Op deze manier blijft een woning bij de tijd en raakt hij niet gedateerd. Heb je de laatste jaren eigenlijk niets aan jouw huis gedaan? Dan is een groot deel ervan waarschijnlijk al verouderd. Zo dateert jouw badkamer mogelijk nog uit de jaren ’80 (of eerder). Zo’n oude badkamer steekt natuurlijk behoorlijk af bij de moderne badkamers die we tegenwoordig in veel woningen in Breda terugzien. Ben je ook van plan om jouw badkamer te verbouwen? Dan komt hier behoorlijk wat bij kijken. Zo moet er onder meer nieuw sanitair geïnstalleerd worden.

Oude badkamer slopen


Voordat je kunt beginnen met jouw nieuwe badkamer, moet je de oude natuurlijk eerst slopen. Het oude sanitair moet eruit en waarschijnlijk moet je ook de tegels verwijderen. Een leuk klusje, want je kunt lekker met de sloophamer in de weer. Pas echter goed op, want je kunt schade aan het leidingwerk aanrichten wanneer je niet voorzichtig te werk gaat. Verwijder sanitaire voorzieningen waar mogelijk liever in hun geheel. Mogelijk kun je er via een website voor tweedehands spullen ook nog wel een leuk bedrag voor krijgen. Bovendien weet je zo zeker dat het leidingwerk onbeschadigd blijft.

Nieuwe badkamer inrichten


Is jouw oude badkamer inmiddels kaal? Dan kun je beginnen met de inrichting ervan. Kijk eerst goed of je mogelijk nog leidingen moet verleggen. Die kans is groot wanneer het nieuwe sanitair op een andere plek komt dan voorheen. Weet je niet hoe je leidingen moet verleggen? Laat dit dan over aan een loodgieter. Zijn de leidingen reeds verlegd of is dit niet nodig? Dan kun je het nieuwe sanitair installeren. Doe dit altijd zorgvuldig. Een verkeerder installatie heeft namelijk een lekkage tot gevolg. Denk je dat je het sanitair zelf niet juist aan kunt sluiten? Laat dit dan over aan een loodgieter. In dat geval wordt nieuw sanitair juist aangesloten, waardoor de kans op een lekkage vrijwel nihil is.

Bel nu: 0182-711439