Een gaslek is erg gevaarlijk en kan levensbedreigende situaties veroorzaken. Een koolstofmonoxidevergiftiging, een gasexplosie of een brand kunnen de gevolgen zijn van gaslekkage. Het is daarom belangrijk om het lek snel te laten repareren om gevaren te voorkomen. Als u een gaslucht ruikt in huis is het verstandig om meteen actie te ondernemen. Neem contact op met onze installateurs. Wij komen snel bij u langs en zorgen voor de reparatie van een gaslekkage in Gouda. Ruikt u gas en vertrouwt u de situatie niet? Neem dan geen risico en bel ons.

Wat te doen bij een gaslekkage?

Om levensgevaarlijke situaties te voorkomen, is het belangrijk om meteen een aantal stappen te ondernemen als u gas ruikt in huis. Open ramen en deuren en sluit de hoofdkraan in de meterkast af. Gebruik geen vuur en elektriciteit en bel een installateur. De installateur spoort het probleem op en kan het probleem oplossen met de juiste gereedschappen. Zo ontstaan er geen gevaarlijke situaties en is het probleem snel weer opgelost.

Voorkomen is beter dan genezen gaslekkage reparatie Gouda

U kunt ook zelf een aantal dingen doen om een gaslek te voorkomen. Controleer bijvoorbeeld jaarlijks de flexibele slang van het fornuis op gaatjes en scheurtjes. Ga nooit zelf klussen aan gasleidingen en gasapparaten. Laat dit doen door onze erkende installateurs die kennis van zaken hebben en veilig werken. Het is ook verstandig om gasapparaten en –toestellen jaarlijks te laten controleren door onze installateurs. Zo voorkomt u onveilige situaties en kan een reparatie bij een gaslekkage in Gouda op tijd worden uitgevoerd.

Noodzaak van een reparatie bij een gaslekkage in Gouda

Zelf een lekkage oplossen blijkt vaak een hele uitdaging te zijn. Reden genoeg om hier professionele hulp voor in te schakelen van onze loodgieter in Gouda. Niet alleen blijkt het lastig te zijn om lekkages zelf te verhelpen. Ook brengen deze lekkages risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een gaslekkage, welke voor een explosie in huis zou kunnen zorgen. Een explosie ontstaat op het moment dat de concentratie gas in de lucht te groot wordt. Dit kan tot explosies leiden, wanneer u gebruik maakt van open vuur in deze ruimtes.

Ook kan een te hoge concentratie gas voor een koolmonoxidevergiftiging zorgen. Bij een koolmonoxidevergiftiging zult u een slaperig gevoel ervaren. Een gevoel welke niet te verklaren valt door drukte op uw werk. Tijdens uw slaap kunt u in uw eigen tong stikken.

Schade aan uw woning door gaslekkages

Niet alleen een gaslekkage kan grote gevolgen hebben voor uw gezondheid en de staat van uw woning. Ook een vochtlekkage, bijvoorbeeld door een lekkende leiding, heeft gevolgen. Het vrijgekomen vocht zal in uw muren of vloeren trekken. Eenmaal in de muur, zal het vocht voor nare vochtplekken zorgen. Deze vochtplekken verhogen de luchtvochtigheid in huis, waarmee astmatische en reumatische klachten versterkt worden. Ook niet onbelangrijk: op deze vochtplekken kunnen schimmels groeien. Geen fraai gezicht!

Naast het vocht wat in uw muren trekt, zal vocht ook in houten meubels of vloeren trekken. Als gevolg hiervan kan er houtrot ontstaan. Reden genoeg om lekkages in een vroeg stadium te laten verhelpen door onze professionele loodgieters in Gouda.

Waarom kiest u voor ons?

  • Ook spoedgevallen
  • Jarenlang vakmanschap
  • Van ontstopping tot installatie
  • Spoedservice

Wat maakt ons uniek?

  • Loodgieter-Randstad | Bekend van TV
  • Betrouwbare ervaren loodgieters
  • Geen tussenpartij (eigen loodgieters)
  • No Cure No Pay Garantie
  • Op alle werkzaamheden 10 jaar garantie
  • 5 sterren op Google uit 320+ reviews
Bel nu: 0182-782567