Is uw gootsteen verstopt? Dit is een vervelend en veel voorkomend probleem. Vaak worden er per ongeluk dingen door de afvoer gespoeld die eigenlijk te groot zijn voor de leidingen. Daardoor kan de gootsteen verstopt raken. Het water zal steeds langzamer weglopen en uiteindelijk helemaal niet meer wegspoelen.

Is uw gootsteen verstopt? Hier leest u hoe u een gootsteen kunt ontstoppen

In principe kunt u uw gootsteen zelf ontstoppen. Wij raden u echter af om dat te doen, vooral als u geen ervaring hebt. Als het ontstoppen niet goed gedaan wordt, kunt u de problemen alleen maar erger maken. Wanneer u bijvoorbeeld een ontstopper gebruikt, kunt u de verstopping in feite verder in de afvoer duwen. Bovendien kunnen de scherpe haken aan de onderkant van een ontstopper ook aanzienlijke schade of lekkage veroorzaken.

Als u het toch eerst zelf wilt proberen, is het eerste wat u moet controleren de zwanenhals. Deze bevindt zich vaak in het gootsteenkastje en kan gemakkelijk losgeschroefd worden. Dit is een plaats waar vuil zich gemakkelijk kan ophopen. Tegenwoordig zijn er veel diverse soorten vloeibare ontstoppingsmiddelen verkrijgbaar in de supermarkt. Het meest bekende is soda met azijn. Daarnaast zijn er ook twee soorten fysieke ontstoppers. Iedereen kent de rode plopper met een handvat, maar tegenwoordig kun je ook gebruik maken van een dunne ontstoppingsveer.

Een tip om uw gootsteen ontstopt te houden, is om regelmatig koffiedik in de gootsteen te doen en dat met water weg te spoelen. Dit heeft een schurende werking op de leidingen, waardoor het aangekoekte vuil loskomt.

Hulp nodig bij het ontstoppen van uw gootsteen?

gootsteen verstopt

Een gootsteen ontstoppen is geen gemakkelijke klus, en kost vaak veel tijd als u het zelf probeert te doen. Daarom is het verstandig een loodgieter in te schakelen. Dat bespaart tijd, en een hoop gedoe. De loodgieters van Loodgieter Gouda – Loodgieter-Randstad werken zorgvuldig, en u kunt er zeker van zijn dat alles in orde is als het gedaan is. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw gootsteen of eventuele verstoppingen.

Onze loodgieters zijn 7 dagen per week bereikbaar en werken door het hele land. Er is dus altijd een loodgieter bij u in de buurt. Onze loodgieters zijn ervaren specialisten op het gebied van ontstoppingen en worden regelmatig bijgeschoold. U hebt dus altijd met een echte vakman te maken. Wilt u een afspraak maken of advies krijgen? Hebt u een spoedgeval waarvoor u onmiddellijk een loodgieter nodig hebt? Neem dan direct contact met ons op en wij zorgen ervoor dat uw verstopte gootsteen snel verholpen wordt.

Waarom kiest u voor ons?

  • Ook spoedgevallen
  • Jarenlang vakmanschap
  • Van ontstopping tot installatie
  • Spoedservice

Wat maakt ons uniek?

  • Loodgieter-Randstad | Bekend van TV
  • Betrouwbare ervaren loodgieters
  • Geen tussenpartij (eigen loodgieters)
  • No Cure No Pay Garantie
  • Op alle werkzaamheden 10 jaar garantie
  • 5 sterren op Google uit 320+ reviews
Bel nu: 0182-782567