Een lekkage vinden is niet eenvoudig. Althans, in sommige gevallen. Het kan natuurlijk zijn dat u bezig bent in de
woonkamer, probeert een gat te boren in de muur maar in de tussentijd op een waterleiding stuit. Dat is vervelend, snel de hoofdkraan dichtdraaien en daarna de loodgieter vragen om het probleem op te lossen. Maar in andere gevallen is het minder voor de hand liggend waar de lekkage vandaan komt. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een lekkage in de buurt van de wasmachine.

Hoe vind ik een lekkage

Dat kan aan veel dingen liggen. Het kan liggen aan een lekke watertoevoer, waardoor er (misschien heel onregelmatig) water drupt uit de toevoer naar de wasmachine. Het kan ook liggen aan een onderdeel in de wasmachine dat alleen bij het draaien van de wasmachine zorgt voor een lekkage. Of het kan leggen aan lek in de trommel. De mogelijkheden zijn eindeloos. In dat geval is het een kwestie van afstrepen. Wat is het niet, wat is het wel. Het is zaak dat zo rustig en neutraal mogelijk te doen. Stap voor stap kijken naar mogelijke oorzaken en dan het probleem isoleren.

Een loodgieter helpt met periodiek onderhoud

Een goede manier om de kans op lekkages te beperken, is door periodiek onderhoud te laten plegen aan de leidingen in de woning. De loodgieter is voor die opdracht de aangewezen persoon. Door regelmatig de waterleidingen te laten controleren, beperkt u het risico op een scheur. Wat ook helpt, is de hoofdwaterkraan dichtdraaien als u op vakantie gaat. Daarmee wordt kans op een lekkage een stuk kleiner.

Bel nu: 0182-782567