Heeft u te maken met een verstopte wc?

Een verstopte wc kan een groot ongemak veroorzaken in uw huishouden. Als uw wc niet goed doorspoelt of het water na het doorspoelen omhoogkomt, dan is het tijd om actie te ondernemen. Hieronder vindt u effectieve methoden om verstoppingen aan te pakken.

Oorzaken van verstoppingen

De meest voorkomende oorzaken van verstoppingen zijn:

  • Overmatig gebruik van toiletpapier.
  • Doorgespoelde voorwerpen zoals vetten, oliën, haren, tandenborstels of andere niet-oplosbare items.
  • Kleine diameter van de leidingen, wat de kans op verstoppingen vergroot.
  • Verouderde of beschadigde leidingen die kunnen leiden tot verzakkingen en verstoppingen.

Oplossingen voor een verstopte wc

  • Wc verstopt door wc papier:

Gebruik een ontstopper of rubberen handschoenen om het overtollige papier te verwijderen. Overweeg gebruik te maken van snel oplossend toiletpapier om toekomstige verstoppingen te voorkomen.

  • Wc ontstoppen met plastic zak:

Vul een stevige plastic zak met warm water en gebruik deze als een ontstopper door druk uit te oefenen op de verstopping.

  • Wc ontstoppen met vaatwastablet:

Gooi een vaatwastablet in de wc en laat het enige tijd weken, spoel vervolgens door met warm water.

  • Beste wc ontstopper:

Kies voor een ontstopper met een goede zuignap en stevige handgreep voor de meest effectieve resultaten.

  • Wc ontstoppen met afwasmiddel en heet water:

Giet een kleine hoeveelheid afwasmiddel in de hals van de wc, gevolgd door heet water. Laat het even weken en spoel dan door.

  • Baking soda en azijn:

Deze combinatie kan helpen om verstoppingen op te lossen. Laat het mengsel een nacht intrekken en spoel de volgende ochtend door.

Wanneer het water omhoog komt of niet wegloopt

Als het water omhoogkomt, stop dan met doorspoelen en probeer een van de bovengenoemde methoden. Als het water niet wegloopt, gebruik dan een ontstopper of een van de andere suggesties. Vermijd overmatig doorspoelen om overstromingen te voorkomen.

Schakel een loodgieter in

Wanneer u deze methoden hebt geprobeerd om uw wc te ontstoppen zonder succes, of als u zich niet comfortabel voelt bij het zelf ontstoppen, is het tijd om een professionele loodgieter in te schakelen. Zij hebben de kennis en het gereedschap om het probleem snel en effectief op te lossen.

Onthoud dat een tijdige aanpak van een verstopte wc verdere schade kan voorkomen. Neem bij hardnekkige verstoppingen altijd contact op met uw lokale loodgieter in Gouda voor een professionele oplossing. Zo bent u snel weer verzekerd van een goed functionerend toilet in uw huis.

Bel nu: 0182-782567