Heeft u te maken met een verstopte wc? Spoelt de wc niet goed door of komt het water na het doorspoelen weer omhoog? Een vervelend probleem waar u zo snel mogelijk van af wilt. Hieronder leest u wat u kunt doen bij verstoppingen.

Oorzaken van verstoppingen

De voornaamste oorzaken van verstoppingen zijn:

  • Toiletpapier, vetten, oliën, haren, maar ook door bijvoorbeeld tandenborstels of andere accessoires die doorgespoeld zijn.
  • De leidingen hebben een kleine diameter, waardoor ze snel verstopt raken.
  • Verouderde leidingen kunnen barsten of lekken. Hierdoor kunnen de leidingen verzakken.

Manieren om uw wc te ontstoppen

U kunt de verstopte wc op de volgende manieren ontstoppen:

  • Ontstoppen met een rubberen handschoen

Vaak wordt een verstopt toilet veroorzaakt door een toiletrol of ander accessoire. Kijk daarom in de wc of u iets ziet rondslingeren en probeer het er met uw rubberen handschoen uit te pakken.

  • Gebruik een ontstopper

Een ontstopper werkt vaak ook effectief. Plaats de ontstopper in de hals van de wc en druk de ontstopper langzaam en ferm aan. Doe dit voorzichtig anders duwt u de verstopping dieper en vaster. Trek vervolgens de ontstopper naar u toe. Blijf dit net zolang doen totdat de verstopping is weggespoeld.

  • Ontstoppen met afwasmiddel en heet water

Soms helpt het om een kleine hoeveelheid afwasmiddel in de hals van de wc te gieten. Door afwasmiddel te gebruiken lost u vetten op, waardoor u de verstopping gemakkelijk kunt wegspoelen. Laat het even weken en spoel dan door.

  • Baking soda en azijn als ontstoppingsmiddel

Giet een pakje zuiveringszout in de wc en leeg dan een fles azijn in de kom. Het toilet zal flink schuimen en borrelen. Laat het sopje enkele minuten intrekken. Vervolgens giet u een emmer met heet water in het toilet. Het beste is om het een nachtje te laten intrekken. Probeer de wc ’s morgens door te spoelen.

Schakel een loodgieter in

Lukt het niet na het lezen van deze tips. Schakel dan direct uw loodgieter uit Gouda in!

Bel nu: 0182-782567