Kook je op gas? Dan ligt het risico van een gaslekkage altijd op de loer. Ruik je de laatste tijd steeds vaker een gaslucht in jouw woning in Breda terwijl het kooktoestel niet gebruikt wordt? Dan heb je mogelijk te maken met een gaslekkage. Onderneem in dat geval direct actie. Een gaslekkage kan in het ergste geval een explosie tot gevolg hebben. Heb je nog niet eerder te maken gehad met een gaslekkage? Dan weet je ongetwijfeld niet wat je moet doen. Wij vertellen je hier precies wat je moet doen bij een gaslekkage.

1. Open ramen en deuren


Ruik je een gaslucht in bijvoorbeeld de keuken? Laat dan niets aan het toeval over en open ramen en deuren direct. Op deze manier kan het gas namelijk ontsnappen en voorkom je dat de hele ruimte zich met gas vult. Wanneer een ruimte vol met gas zit, is de kans op een explosie vele malen groter. Een vonkje is dan al voldoende om de boel te laten ontploffen.

2. Ga op zoek naar het lek


Indien de gaslucht in jouw keuken hangt, zit het lek zeer waarschijnlijk in de leiding of slang naar het kooktoestel. Doordat gas kleurloos is, is de bron van de lekkage echter niet met het blote oog zichtbaar. Gelukkig kun je het lek vrij eenvoudig opsporen. Los hiervoor wat afwasmiddel op in een emmer met water. Smeer de leiding of slang hier vervolgens mee in. Ontstaan er belletjes? Dan heb je de bron van een gaslekkage gevonden.

3. Schakel een loodgieter in


Bij een gaslekkage in Breda doe je er goed aan altijd direct een loodgieter in te schakelen. Doe dit ook wanneer je het lek reeds gevonden hebt. Een gaslekkage moet namelijk zo snel mogelijk verholpen worden. Een loodgieter zorgt hiervoor. Hij verhelpt het lek natuurlijk ook op de juiste manier. Op deze manier hoef je er niet bang voor te zijn dat het probleem binnen de kortste keren terugkeert. Probeer je zelf eerst een gaslekkage te verhelpen? Dan krijg je binnenkort waarschijnlijk weer te maken met het lek.

Bel nu: 0182-711439