Stankproblemen, zoals een aanhoudende rioollucht in huis, kunnen bijzonder vervelend zijn. Zeker als u er lange tijd last van hebt, zoals een hardnekkige rioollucht in de badkamer, dan is het zaak om de oorzaken aan te pakken en toekomstige problemen te voorkomen. Maar waar moet u op letten bij stankproblemen? Hoe voorkomt u ze en zorgt u ervoor dat u bijna nergens meer last van hebt? Wij zetten de belangrijkste oorzaken van stankproblemen, zoals riolering verstopping en afvoer die stinkt, voor u op een rijtje en geven tips om ze te vermijden.

Oorzaak 1 – een verstopt riool

Portrait of male plumber pressing plunger in sink

Als u een tijd lang een rioolputje ruikt, dan kan dit wijzen op een riolering verstopping. Dit is een veelvoorkomend probleem en iets dat u natuurlijk te allen tijde wilt voorkomen. Een loodgieter kan helpen het probleem te traceren en op te lossen. Let wel op uw eigen rol: verstoppingen worden vaak veroorzaakt door verkeerd gebruik van afvoeren. Voorkom problemen door geen materialen weg te spoelen die verstoppingen kunnen veroorzaken. Dit is cruciaal, vooral als uw afvoer stinkt of als u een rioollucht in huis heeft.

Oorzaak 2 – haarscheurtjes

Een andere oorzaak van een onaangename geur, zoals een stinkend doucheputje, kunnen haarscheurtjes in het riool zijn. Deze kunnen ontstaan door achterstallig onderhoud of slijtage. Een gespecialiseerde loodgieter kan deze haarscheurtjes opsporen en repareren, vaak met behulp van geavanceerde technieken. Wees er echter op voorbereid dat zowel de diagnose als de reparatie tijd kunnen kosten.

Tot slot, denk aan goede riool ontluchting. Een onjuiste ontluchting kan bijdragen aan een nare geur in huis. Zorg ervoor dat uw rioolstelsel correct is ontlucht om problemen zoals een stinkend doucheputje of een algemene rioollucht in de badkamer te voorkomen.

Bel nu: 0182-782567