Stankproblemen kunnen bijzonder vervelend zijn. Zeker als je er lange tijd last van hebt, dan is het zaak om te voorkomen dat de problemen zich doorzetten. Maar waar moet je op letten bij stankproblemen? Hoe voorkom je ze en zorg je er voor dat jij bijna nergens meer last van hebt? Wij zetten de belangrijkste oorzaken van stankproblemen voor je op een rijtje en laten je direct weten hoe je ze kunt vermijden.

Oorzaak 1 – een verstopt riool

Portrait of male plumber pressing plunger in sink

Als je een tijd lang een rioolputje ruikt, dan kan het zo zijn dat er echt iets mis is met het riool Dat is vervelend en iets dat je natuurlijk te allen tijden wilt voorkomen. Een loodgieter kan je helpen om ieder geval het probleem te traceren, maar jij hebt ook een rol. De verstopping komt in veel gevallen namelijk door verkeerd gebruik. Zorg er voor dat je dit verkeerd gebruik beperkt en spoel geen dingen weg waarvan je weet dat ze verstoppingen veroorzaken.

Oorzaak 2 – haarscheurtjes

Een andere oorzaak kan gelegen zijn in haarscheurtjes in het riool. Deze haarscheurtjes worden veroorzaakt door achterstallig onderhoud of gewoon door slijtage. Een loodgieter kan deze haarscheurtjes met behulp van een speciale techniek vrij snel boven water halen. Ook is de reparatie snel gepiept. Houdt er wel rekening mee dat het redelijk wat tijd kan kosten.

Bel nu: 0182-711439