Werkt uw sanitair niet meer goed? Of bent u er na al die jaren wel een keer op uitgekeken? Dan wordt het de hoogste tijd om uw sanitair te vervangen. Dit lijkt vaak makkelijker dan het is. Bent u niet van plan het sanitair nog te gebruiken of te verkopen? Dan gaat u vast en zeker hardhandig te werk. Dit geniet echter niet de voorkeur. Hoe onbenulliger u te werk gaat, hoe groter de kans op schade. Schade aan oud sanitair is natuurlijk niet zo erg, maar schade aan uw leidingen wel. Verwijder oud sanitair dan ook altijd met beleid en plaats nieuw sanitair op de juiste manier.

Demonteer uw oude sanitair


De meeste sanitaire voorzieningen zijn gemonteerd met bouten. Dit is zeker het geval bij oud sanitair. Zodra u deze losdraait, kunt u de betreffende sanitaire voorziening in zijn geheel verwijderen. Vergeet niet de watertoevoer los te koppelen. Doe dit pas wanneer u de waterleiding heeft afgesloten en de leiding leeg heeft laten lopen. Door oud sanitair te demonteren, weet u zeker dat er geen schade ontstaat aan het leidingnetwerk.

Schakel een loodgieter in


Het verwijderen van oud sanitair lijkt niet zo moeilijk. Toch blijkt in de praktijk dat dit vaak een stuk lastiger is dan gedacht. Lukt het u niet om uw oude sanitair met beleid te demonteren? Val dan niet alsnog terug op de sloophamer. Schakel in dat geval gewoon een loodgieter in. Een loodgieter helpt u namelijk bij het verwijderen van oud sanitair. Grote voordeel is dat u zo zeker weet dat alles juist verwijderd wordt.

Sluit nieuw sanitair zorgvuldig aan


Is het oude sanitair verwijderd? Dan kan het aansluiten van het nieuwe sanitair beginnen. Neem hier rustig de tijd voor. Het komt geregeld voor dat mensen de koud- en warmwaterkraan verkeerd om aansluiten. Ook wordt een toilet of wastafel regelmatig niet goed op de waterleiding en afvoer aangesloten. In dit laatste geval ontstaat een lekkage. Wilt u dergelijke problemen voorkomen? Laat uw sanitair dan aansluiten door een loodgieter.

Bel nu: 0182-782567