Is het riool bij u thuis of bij uw bedrijf verstopt? Rolink lost het voor u op. Een verstopt riool is ontzettend vervelend zijn en de gevolgen hiervan kunnen verder grote problemen geven. Als het riool verstopt is, loopt het water niet meer weg. Dit zorgt voor een groot ongemak, maar er is daarnaast ook nog eens kans op waterschade. Ook de stankoverlast is erg onaangenaam. De kans op waterschade wordt alleen maar groter, zolang u het niet laat verhelpen. Schakel daarom altijd op tijd een loodgieter in. De loodgieter kan efficiënt en snel uw riool ontstoppen. Maar wat zijn nu precies de oorzaken van een verstopt riool? Hoe herkent u een verstopt riool? Hoe kunt u dit voorkomen? En wie kunt u het beste inschakelen voor het riool ontstoppen?

Oorzaken van een verstopt riool

Een verstopt riool kan iedereen overkomen, maar wat kunnen hier precies de oorzaken van zijn? In iedere afvoer kan een verstopping komen te zitten. Er zijn veel verschillende oorzaken van een verstopt riool. Hierbij de meest voorkomende.

  • Vet en vuil kan zich gaan hechten aan de binnenzijde van de afvoerbuis. Als u vloeibaar vet door de gootsteen wegspoelt, kan dit vet gaan stollen aan de binnenkant van de afvoerbuizen. Zo wordt de diameter van de buis steeds kleiner en kan het verstopt komen te zitten.
  • Als u doucht, is niet te voorkomen dat er haren en shampoo door het afvoerputje wegspoelen. Die haren vermengd met zeep blijven achter in de buis. Dit kan de afvoerbuis blokkeren.
  • Het doorspoelen van te veel wc-papier, maandverband, tampons of natte doekjes. Deze producten zijn te groot om door te spoelen in het toilet. Deze producten moet u weggooien bij het afval.
  • Grote etensresten kunnen ook het de afvoerbuizen blokkeren.

Gevolgen van een verstopt riool

Al het water dat we in huis gebruiken wordt afgevoerd naar het riool. Als het riool verstopt is, kan dit vervelende gevolgen hebben. Een verstopt riool kan leiden tot waterschade. Daarnaast kan het ook voor een vervelende stankoverlast zorgen. Zorg er daarom voor dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost en het riool zo snel mogelijk ontstopt wordt.

Oplossingen voor een verstopt riool

Het is belangrijk dat u op tijd een verstopt riool herkent. Een ontstopt riool is te herkennen aan het water dat niet goed meer wegloopt, ook kan het water omhoogkomen uit de wc of gootsteen. Ook kunt u borrelende geluiden horen uit het afvoerputje van de douche of vanuit het toilet. Een verstopt riool is ook te herkennen aan de onaangename geur die vrijkomt. Wacht niet te langer en schakel een loodgieter in om uw riool te ontstoppen.

Hoe ontstopt u het riool?

U kunt eerst zelf proberen de afvoer te ontstoppen. Dit kunt u proberen met een ontstoppingsveer. U kunt ook een sopje maken met kokend water en soda en dat in de afvoer gooien. Een verstopping zit meestal 1 tot 1,5 meter diep en daar komt u zelf niet gemakkelijk bij. Daarom is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Zij hebben de juiste apparatuur om het riool deskundig te ontstoppen. Een loodgietersbedrijf kan de verstopping onder hoge druk proberen weg te spuiten.

Nooit meer een verstopt riool

Een verstopt riool is een van de vervelendste problemen die in uw huis kan ontstaan. Het kan flinke waterschade opleveren en ook is de stankoverlast van een verstopt riool erg vervelend. U kunt zelf proberen uw riool te ontstoppen, maar als dit niet lukt, wacht dan niet te lang en neem contact met een loodgieter. Zij zullen gemakkelijk uw riool ontstoppen en zo bent u snel van uw probleem af. Let op de signalen van een verstopt riool, zodat u er altijd op tijd bij bent. Ook zijn er een aantal tips die u kunt volgen, zodat uw riool niet snel verstopt komt te zitten. Volg deze tips nauwkeurig en u zult nooit meer last hebben van een verstopt riool.

Tips

Het is natuurlijk nog gemakkelijk om verstopping zelf te voorkomen. Dit kunt u doen door deze simpele tips te volgen.

Gooi geen afval of andere stoffen in het toilet. Spoel ook nooit tampons of maandverband door het toilet.

Spoel geen vloeibaar vet door de afvoer. Vecht hecht zich in de buizen en zal gaan stollen.

Spoel geen keukenpapier of natte doekjes door. Deze producten zijn dikker dan wc-papier en zullen zich gaan ophopen in de afvoerbuizen.

Wat moet u niet doen bij een verstopt riool?

Een riool ontstoppen met chemicaliën is geen goed idee. Dit kan alleen bij huizen met een ouder rioleringssysteem. Deze zware chemicaliën kunnen anders de afvoerbuizen aantasten. Wacht nooit te lang met een verstopt riool. Helaas gaat dit nooit vanzelf over. De waterschade en stankoverlast zal alleen maar erger worden. Schakel op tijd een loodgieter in die uw riool gemakkelijk en snel kan ontstoppen.

Uw riool snel en gemakkelijk ontstopt door de loodgieters Gouda Rolink

Riool ontstoppen

Heeft u iemand nodig die uw riool moet ontstoppen? Ga voor een betrouwbare loodgieter in Gouda naar Rolink. Ga naar de website loodgietersgouda.nl of bel naar 0182-782567. Deze deskundige loodgieters hebben al jarenlange ervaring en zij komen zo snel mogelijk uw riool ontstoppen. Zij zullen snel en zonder problemen uw riool ontstoppen. Bij Rolink betaalt u nooit teveel. De reparatie is zo geregeld en u kunt snel weer verder zonder verdere problemen.

Bel nu: 0182-782567