Koolmonoxide is een schadelijk gas waarvan u niet merkt dat het aanwezig is in de ruimte waar u bent. Wanneer u lange tijd blootgesteld wordt aan dit schadelijke gas, bestaat de kans dat u dit moet bekopen met uw leven. Koolmonoxide wordt namelijk 250 keer sneller in het bloed opgenomen dan zuurstof. Hierdoor krijgen organen in uw lichaam niet voldoende zuurstof meer. Met een koolmonoxidemelder wordt u op tijd gewaarschuwd bij een hoge concentratie koolmonoxide.

Koolmonoxide tijdens het slapen

koolmonoxidemelders Een koolmonoxidemelder wordt over het algemeen in de buurt van een verbrandingsapparaat geplaatst, maar een melder kan ook in de slaapkamer geplaatst worden. Aangezien u ’s nachts slaapt en koolmonoxide niet te ruiken is, wordt u dankzij een CO-melder toch gewaarschuwd. Zo loopt u niet het risico om in uw slaap een koolmonoxidevergiftiging op te lopen en kunt u uw slaapkamer snel verlaten.

Een melder in de slaapkamer plaatsen

Aangezien u veel tijd doorbrengt in uw slaapkamer, is het geen overbodige luxe om hier een koolmonoxidemelder te plaatsen. In een slaapkamer kunt u deze melder het beste monteren op slaaphoogte. Daarnaast is het belangrijk dat u de CO-melder installeert op een zichtbare plek. Plaats hem dus niet in een kast of ergens achter. Het moet niet zo zijn dat u de melder niet kunt horen wanneer er koolmonoxide waargenomen wordt in uw slaapkamer. In dat geval heeft een koolmonoxidemelder dus geen zin.

Bel nu: 0182-782567