Een verstopping in uw huis is altijd erg vervelend. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een verstopping in het doucheputje, het toilet, de gootsteen of het aanrecht in de keuken. Gelukkig kunt u dit probleem voorkomen. Hoe u een verstopping kunt voorkomen leest u in dit artikel.

Oorzaken van een verstopping

De meest voorkomende oorzaak van een verstopping is een opeenhoping van haar en zeepresten die in de afvoer vastzitten. Op een gegeven moment raakt de afvoer helemaal verstopt, er kan geen water meer doorspoelen en hij begint te stinken. Bacteriën en schimmels kunnen zich hier gemakkelijk voortplanten en lange tijd overleven. Gelukkig kunt u dit probleem vrij gemakkelijk voorkomen.

Hoe voorkomt u verstoppingen?

Het is belangrijk om een verstopping zo veel mogelijk te voorkomen. Hieronder geven we u een paar tips om die effectief te voorkomen:

  • Maak uw doucheafvoer, toilet, wasbak of gootsteen regelmatig schoon. Door dit regelmatig te doen voorkomt u opeenhoping van haren en zeepspoeling.
  • Spoel geen vetten of oliën door uw doucheputje, toilet, gootsteen of aanrecht.
  • Een andere goede manier om de geur te voorkomen is een afvoerfilter in het doucheputje te doen. U kunt dit dagelijks gemakkelijk schoonmaken en het voorkomt dat het vuil door de afvoer gaat.

Door goed en regelmatig schoon te maken, voorkomt u niet alleen de stank, maar ook mogelijke lekkages. Dit bespaart u niet alleen de stank en tijd, maar ook de kosten om een loodgieter in te schakelen. Daarom is het advies om regelmatig u doucheputje, toilet, gootsteen of aanrecht schoon te maken. Dit is wel zo fris en aangenaam.

De hulp van de loodgieter in Gouda inschakelen?

Heeft u nog steeds last van verstoppingen en woont u in Gouda en omgeving? Dan is het tijd om de loodgieter in Gouda in te schakelen. Met hun geavanceerde apparatuur kunnen ze alle verstoppingen ontstoppen. Meestal is het probleem binnen een half uur opgelost. De loodgieter in Gouda is kundig en snel en haalt zijn neus niet op voor een probleem.

Bel nu: 0182-782567