Een van de grote gevaren aan de wintermaanden, is de kans op het bevriezen van uw leidingen. Het bevriezen van uw leidingen kan een nare lekkage tot gevolg hebben, doordat de leidingen knappen. U kunt dit gelukkig relatief eenvoudig voorkomen, door de leidingen tijdig af te sluiten. In dit artikel vertelt onze loodgieter u hier meer over! Ook geeft onze loodgieter u graag tips om de kans op een gesprongen leiding zo klein mogelijk te maken.

Niet alleen voor het voorkomen en verhelpen van een gesprongen leiding kunt u op ons rekenen. Wij staan ook voor u klaar om cv-ketelstoringen in de winter te voorkomen. Het is raadzaam om uw cv-ketel ruim voor de winter na te laten kijken. Versleten onderdelen in de cv-ketel kunnen zo tijdig vervangen worden.

Hoe ontstaat een gesprongen leiding?

Tijdens de wintermaanden zult u de buitenkranen aan uw woning niet of nauwelijks gebruiken. Dit betekent dat het water in deze leidingen een lange tijd stil blijft staan. Als het buiten vriest, zal ook het water in de leidingen langzaam bevriezen. De grond is immers koud en wordt hard, als gevolg van de bevriezing hiervan. Als water bevriest, dan zal dit langzaam uitzetten. Dit maakt dat de druk op de randen van uw leidingen steeds groter wordt. De leidingen zullen hierdoor knappen. In eerste instantie zult u de lekkage niet merken. Pas wanneer het water in de lente smelt, wordt de lekkage zichtbaar.

Een bevroren leiding voorkomen en verhelpen

U voorkomt een bevroren leiding door deze aan het begin van de winterperiode af te sluiten van de rest van uw leidingnetwerk. Vaak zit er op de leidingen naar uw buitenkraan een klein kraantje, die u dicht kunt draaien. Laat de buitenkraan nog enige tijd openstaan, om het water uit de afgesloten leiding te laten stromen. Onze loodgieters helpen u hier graag bij!

Bent u de leidingen vergeten af te sluiten en zijn deze bevroren? Zorg er in dat geval voor dat u het water in de leidingen zo snel mogelijk ontdooit. Dit doet u door warme doeken om de bevroren leidingen te wikkelen. Op het moment dat de buitenkraan weer gaat stromen, kunt u de leidingen alsnog afsluiten.

Bel nu: 0182-782567