De verwarming is één van de grootste energieverslinders in huis. Gedurende de koude wintermaanden verbruikt de CV ketel zoveel gas dat de kosten hiervan voor de rest van het jaar de energierekening bepalen. Tijdens de zomer gebruiken we de verwarming nauwelijks. De energieleverancier verdeeld de kosten van het gasverbruik gelijkmatig over 12 maanden. Zelfs met het vele malen lagere verbruik in de warme maanden van het jaar zijn de kosten voor het gasverbruik nog altijd hoger dan die van elektriciteit. Het is dan ook niet gek dat mensen op zoek zijn naar manieren om hierop te besparen. Een besparing realiseren op verwarming is niet moeilijk met deze tips van loodgieters.

Gebruik radiatorfolie

Een kleine investering die een voor een besparing op de verwarming van uw woning zorgt kan u binnen een maand al terugverdienen. We hebben het in dit geval over het aanschaffen en gebruiken van radiatorfolie. Dit is warmte werende folie die achter de radiatoren geplakt wordt. Deze zorgt ervoor dat de warmte naar binnen gestraald wordt en niet door de muren naar buiten ontsnapt.

Slim temperatuur instellen

De loodgieters komen met nog een tip om makkelijk te besparen op het verwarmen van de woning. Het advies is om de temperatuur van de verwarming slim in te stellen. Met moderne thermostaten kunt u de temperatuur van tevoren inprogrammeren. Slim de temperatuur instellen betekent dan dat u de verwarming een uur voor het slapen gaat uitschakelt. Ook tijdens slaap- en werkuren kan de verwarming uitgeschakeld worden.

Verklein te verwarmen ruimte

Logischerwijs kost het meer geld om een grote ruimte te verwarmen dan een kleine ruimte. De laatste tip die de loodgieters met ons delen is het verkleinen van de te verwarmen ruimte. Het advies betekent eigenlijk niks meer dan simpelweg de deuren van de woonkamer gesloten houden wanneer de verwarming aanstaat. Staat bijvoorbeeld de deur naar de hal open dan verwarmt u onnodig de hal en het trapgat naar de bovenverdieping.

Bel nu: 0182-782567