De wintermaanden staan weer voor de deur! Gezellig met het hele gezin op de bank genieten van een mooie kerstfilm, de thermostaat een paar graden hoger, enzovoorts. De een geniet van deze periode, terwijl de ander al in oktober begint uit te kijken naar de lente en zomer van het komende jaar. Om te voorkomen dat u in de wintermaanden te maken krijgt met complicaties aan loodgieterselementen, is het raadzaam om de nodige voorbereidingen te treffen. Welke voorbereidingen dit zijn, vertelt onze ervaren loodgieter u in dit artikel!

Tip: laat de buitenkranen altijd ruim voor de wintermaanden afsluiten. Zo voorkomt u dat deze leidingen knappen en vervangen moeten worden.

Voorkomen van cv-ketelstoringen in de winter

Het is onder meer belangrijk om een storing in uw cv-ketel tegen te gaan. Een cv-ketelstoring voorkomt u door de cv-ketel zeker eens per twee of drie jaar na te laten kijken door onze loodgieter. Wanneer heeft u de cv-ketel in uw woning voor het laatst laten controleren? Door de cv-ketel te laten onderhouden kunnen beginnende slijtages aan onderdelen tijdig opgemerkt worden. Onze loodgieter kan de versleten onderdelen direct voor u vervangen, zodat een storing in de cv-ketel voorkomen wordt.

Afvoer preventief doorspuiten

Naast de mogelijkheid om uw cv-ketel te laten onderhouden, bieden onze loodgieters tevens een mogelijkheid om de afvoer preventief door te laten spuiten. Zeker in de herfstperiode is de kans op een verstopping in de afvoer relatief groot. Dit valt te verklaren door het feit dat juist in deze periode veel bladeren in de afvoer terechtkomen. Eenmaal op de bodem van de afvoer kunnen de bladeren niet meer worden meegevoerd, waardoor ze het begin van een afvoerverstopping vormen. Door de afvoer preventief door te laten spuiten voorkomt u een serieuze verstopping.

Bel nu: 0182-782567