Een lekkage kan om verschillende redenen een grote ergernis vormen voor woningbezitters. Zo kan een lekkage voor een ernstige waterschade aan uw woning zorgen. Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmel- en zwamvorming. Deze schimmels ontstaan op uw muren, plafonds of vloeren. Ook kan er waterschade aan uw houten meubels of dakconstructie ontstaan. Wanneer het vocht van de lekkage in het hout trekt, zal dit voor rottende plekken zorgen. Iets wat met name uw dakconstructie ernstig kan verzwakken! Reden genoeg om zo snel mogelijk te starten met het herstel van de waterschade in huis.

Oorzaak van de lekkage achterhalen en oplossen

Het repareren van waterschade in huis begint bij het opsporen van de bron van een lekkage en het verhelpen hiervan. Vaak blijkt het niet eenvoudig te zijn, om de bron van lekkages te achterhalen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage rond uw dakbedekking, of rond leidingen die tussen uw muren lopen. In zo’n situatie zal de muur moeten worden opengehaald, om de lekkagebron te kunnen vinden. Gelukkig beschikken onze loodgieters in Gouda over verschillende hulpmiddelen, om het achterhalen van de bron van lekkages makkelijker te maken.

Nadat we de bron van een lekkage gevonden hebben, zullen we deze direct voor u verhelpen. U kunt natuurlijk ook zelf proberen, of u de lekkage kunt verhelpen. Dit doet u bijvoorbeeld door het vocht op te vangen in een emmer of teil, door de kapotte leiding af te dekken met een vochtige doek, enzovoorts.

Herstel van de waterschade aan uw woning

Het herstel van de waterschade kunt u aan een timmerman overlaten. De timmerman kan het rottende hout voor u vervangen, zodat de stabiliteit van uw dakconstructie volledig hersteld wordt. Waterschade aan uw muren, bijvoorbeeld schimmelvorming, is vaak lastiger te repareren. In dit geval zal het vocht eerst uit de muren moeten trekken, voordat begonnen kan worden aan het herstel. Wanneer u de schimmels direct zou proberen te herstellen, zullen deze al snel terugkeren. Het vocht zit in zo’n geval namelijk nog in het steen van de muren, waardoor het opnieuw voor schimmels zal zorgen.

 

Bel nu: 0182-782567